© Copyright 2017 Mediagnos AB

Foppas alla skador. Ett bra och läsvänligt sätt att berätta varför Peter Forsberg till slut inte orkade fortsätta med hockeyn. Med klar mall och någon som kommer på att det ska göras... tar det en halvtimme att genomföra jobbet.

En panel. i det här fallet en sportpanel. Hitta fler infallsvinklar på paneldeltagarna. Förutom de vanliga kunniga en insider (anonym) som vet något extra. Dessutom en extra sur (streckgubbe i det här fallet).

Våra kurser och workshops syns i tidningen

 Redaktionell utveckling börjar med inspiration och insikt. Våra kurser och workshops kombineras fritt alltifrån två timmar till en heldag. Uppläggen är konkreta. Erfarenheterna ska direkt kunna omsättas i handling.

 

Modern journalistik

Tidningsbranschen är under press. Det har aldrig varit så nödvändigt att alla i tidningsfabriken anstränger sig, går åt samma håll och är medvetna om läsarnas nya krav. De tidningar som bäst lyckas behålla och locka nya läsare är medvetna om de redaktionella nyckelfunktioner: Ämnesval, läsarnytta, planering, stilistik och presentation. Tyngdpunkten i föredraget ligger på alternativa berättarformer. Vi visar  de 20 bästa greppen (enligt studier) att locka till läsning.

 

Modern journalistik/workshop


Så gör man för att få in de nya greppen i tidningen under tidspress – inpilade fakta i bilder, tidslinjer, utbrutna siffror och så vidare? Vi pratar om genvägar och fällor och om hur arbetsflödet ska organiseras smart, då är halva segern vunnen. Workshopen utgår från jobb som du haft i din tidning. Tillsammans

diskuterar vi fram hur man kunde gjort i stället. Brukar vara mycket uppskattat och ögonöppnande.

 

Grafik utan tecknare

Alla älskar grafik men ingen hinner eller kan göra den. Fel. Alla tidningar kan göra grafik utan att någon måste kunna Illustrator. Grafik handlar om att leta, förstärka, förtydliga och förenkla. Det gör man mycket enklare än man kan tro med pilar, klotsar, och några få byggstenar i verktygslådan.


Journalistisk organisation

Nyckeln till modern journalistik heter organisation. Nya tiders krav förutsätter ökat samarbete mellan redaktionella medarbetare. Presentationen måste in tidigare på dagen, texter skrivas på mått och bilder planeras. Så bygger man smartast en redaktion för att få maximal delaktighet och maximal effektivitet. Så organiserar man desken och dygnet.

Av journalister

För journalister